InterAktivni Bukvar predstavljen na Pioneers Festivalu


PF lead InterAktivni Bukvar predstavljen na Pioneers FestivaluProjektat “InterAktivni Bukvar” predstavljen je 30. oktobra 2012. na velikom međunarodnom događaju “Pioneers  Festival”-u, koji se održava u Beču i namenjen je mladim svetskim preduzetnicima, pronalazačima i inovatorima.  Pred nekoliko stotina učesnika iz raznih zemalja, Vladimir Koprić, idejni tvorac projekta i vođa tima InterAktivnog Bukvara iz Beograda (Srbija), za 90 sekundi, koliko su organizatori predvideli za pojedinačna izlaganja, predstavio je suštinu, kvalitet i prednosti InterAktivnog Bukvara.

Koprić je izrazio uverenje da je InterAktivni Bukvar, koji je pokrenuo sa kolegom Markom Marinkovićem, trenutno najefikasniji alat za predškolsku decu i đake-prvake.

- Deca vole da se igraju i mi smo pronašli način da im prenesemo školsko gradivo i omogućimo sticanje znanja kroz interaktivne video igre na uređajima sa ekranom osetljivim na dodir. Naš tim visoko specijalizovanih i iskusnih profesionalaca u obrazovanju razvio je jedninstven i inovativan obrazovni metod koji koristi uređaje, kao što su tableti i mobilni telefoni.

- Očekujemo da će od sledeće školske godine deca u Srbiji, kao i deca u dijaspori i sa ex-jugoslovenskih prostora, imati mnogo zabave u školama učeći svoj maternji jezik sa našim aplikacijama, a možda i geografiju i matematiku – poručio je Koprić.

On je istakao da je završeno beta testiranje ovog projekta pokazalo da se, u odnosu na stare metode, aktivno interesovanje za učenje, kod pomenutog uzrasta dece, povećalo za 50 odsto vremena i da je za više od 70 odsto postignut bolji nivo pamćenja, kao i da se pokazalo da je rasterećenje nastavnika u pripremi nastave za oko 80 odsto.

- Naša prva aplikacija, InteAktvni Bukvar, koristi tablete koji imaju isti format kao klasična papirna sveska. Odnos ekrana je 4:3, veličine 7 inča, vertikalno orijentisna, a deca koriste olovku za pisanje po ekranu, što im pomaže da razviju i grafo-motoričke veštine.

Jedina razlika u odnosu na tradicionalni način učenja je ta što deca uče brže i tehnički korektnije kroz zabavu i igru. Nema pritiska! Nema stresa! Nema cepanja listova iz sveski, nema cepanja papira gumicom ako dete pogreši! Sačuvaćemo mnogo drveća! – ukazao je Koprić.

On je naglasio da je InterAktivni Bukvar odobren od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije za zvanično pilot testiranje u državnim školama i predškolskim ustanovama. Napomenuo je takođe da je kvalitet “InterAktivnog Bukvara” prepoznala i kompanija Prestigio, najveći prodavac tableta na Balkanu i u Rusiji, te da je donirala 10 tableta za razvoj i testiranje ovog projekta.

Be Sociable, Share!
  • more InterAktivni Bukvar predstavljen na Pioneers Festivalu

This post is also available in: Engleski, Srpski

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>